Vepřový guláš s domácími knedlíky

24. července 2015 v 21:06 | My Cookbooks |  Hlavní jídla
Gulášek se šesti známe asi každý a každý ho zná jinak. Ale není nad to si udělat guláš pěkně doma.
Nezáleží na tom jaké maso použijete, ale kolik cibule tam dáte ,ta pak udělá krásně hustou omáčku, kterou pak už nemusíte zahušťovat.
Co potřebujeme: 1 kilo vepřového masa(buď přímo na guláš nebo nějaké jiné)
5 velkých cibulí ( čím více cibule tím lépe)
trochu červené papriky
zeleninové lečo nebo jen papriku čerstvou
sůl , pepř
voda
Cibuli si nakrájíme na větší kostičky. Tu pak orestujeme na sádle. Jakmile začne cibule zlátnout, tak jí hlídáme a mícháme dokud nezezlátne. Pak přidáme mletou papriku a chvíli mícháme.
Pak přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme lečo a trochu vody.
Maso spíše dusíme v trošce vody. Až maso změkne, tak postupně přidáváme vodu, kterou vždy necháme chvíli povařit. Vodu přidáváme pomalu a postupně. Pokud chceme mít více omáčky tak na začátku přidáme více cibule a potom trochu zahustíme.
Podáváme s domácím knedlíkem.
Dobrou chuť !
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | 21. října 2016 v 22:03 | Reagovat

Tady najdete vše co potřebujete vědět o zdravé výživě www.fittyn.cz

2 Roman Roman | 5. listopadu 2016 v 21:46 | Reagovat

chilli papričky, chilli, chilli koření nakoupíte na http://eshop.thechillidoctor.cz/

3 Maestro Maestro | 2. ledna 2017 v 20:51 | Reagovat

Malé Thajsko v Praze
Thajská Restaurace Cafe Buddha
Přijďte nás vyzkoušet, Balbínova 19
http://balbinova.cafebuddha.cz/

Nejlepší asijská šéfkuchařka Sofia Smith se stala součástí místního skvělého týmu a rozšířila tak rodinný tým plný skvělých lidí. Sofii nemusíme nijak představovat, její práce a láska k asijské kuchyni už umlčela dostatek kritiků a uspokojila mnoho gurmánů.

Majitel Café Buddha chce přiblížit Orient Čechům …přes pět let se toulali po Asii, aby Vám tuto výjimečnou kuchyni mohli přiblížit. Učili se od pravých thajských babiček, které vaří již od svého dětství, vybrali jejich nejlepší starobylé recepty a přizpůsobili je k obrazu Café Buddhy.

Štěpán Návrat, majitel a šéfkuchař: "Během této cesty jsme získali tři celosvětová ocenění. To nejcennější „Thai Select“ jsme převzali na jaře přímo v Bangkoku při ThaiFexu od thajské ambasády, DITP… další od Royal Thai Embassy in Prague"

Thajská babička „Lucky“ a Štěpán Návrat, šéfkuchaři Café Buddha pro Vás připraví pravou gastro-zážitkovou cestu Asií, kdy ochutnáte starobylé „ancient“ recepty thajských babiček i novodobé recepty „pan-asian“...

4 Honza Honza | 5. února 2017 v 21:08 | Reagovat

Začal jsem žít zdravě, hodně mi pomohlo toto http://www.zdravilek.cz/category/vyziva-a-jidlo/

5 Shakefood Shakefood | 23. února 2017 v 21:07 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama